English version

Това е рецепта за пълнени яйца от 15-ти век, Австрия.

Оригинална рецепта:
Wildu machen gehalbirte ayer, so sewd die ayer hert, vind schel sy, vnd sneid sy von ein ander, vnd nim den totern heraus, vnd hack In, vnd petersily dar vnder, vnd wurez ez, vnd salcz, vnd mach ez ab mit eim ander ay, vnd full es In daz weis, vnd pack sy dann In ein smalcz… oder gib sy pachnew aus strawben taig. 

Превод:
Ако искаш да направиш яйца на половинки, ги свари докато станат твърди, обели ги и ги разрежи на две. Махни жълтъка и го намачкай с нарязан пресен магданоз, подправки, сол и едно сурово яйце. Напълни с тази смес половинките белтъци и ги опържи в свинска мас… или ги сервирай запържени в масло.

Може да се добави малко оцет или сок от нар. Запържването е най-лесно като похлупите яйцата с плънката надолу в мазнината и ги пържите до златисто. След това обръщате и ги “търкаляте” докато станат златисти “дупетата” им.