Източник: An Anonymous Andalusian Cookbook of the 13th Century

Зимата вече си отива и мирише на слънчеви дни, разходки сред природата и пиене на бира в парка. Затова ще Ви представя една чудесна рецепта за топло време. Комбинацията от чесън и оцет в нея, толкова популярна в арабските гозби, е чудесно разхлаждащо средство.

И така ето и рецептата:

Варено пържено пиле

Нарежи пилето, като направиш по две парчета от всеки крайник (т.е. горно и долно бутче, голямо и малко крилце); изпържи го в голямо количество пресен зехтин. След това вземи гърне и сипи в него четири черпака оцет и два – мури. Добави еднакво количество зехтин (от този, в който е пържено пилето), черен пипер, кориандър, кимион, малко чесън и шафран. Сложи гърнето на огъня и когато сосът кипне прибави опърженото пиле. Когато се сготви го поднеси.